658 Natuurwandeling Eijsder Beemden

Familieactiviteit Workshop Vlaaibakken

Datum:   zaterdag 6 april

Locatie:  Buitengoed “De Moosjtum” Eijsden

Natuurwandeling Eijsder Beemden.

Direct langs de Maas ligt het 63 ha grote rivieroeverreservaat Eijsder Beemden. Dit gebied bestaat uit graslanden, plassen, wilgenbossen en een heringericht groot grindgat. In dit gebied zijn zo’n 370 plantensoorten te vinden waar 27 zoogdieren leven en steeds meer vogels hun plek weten te vinden. Ook komt u hier kuddes Koninks en Galloways tegen.

Om de grote diversiteit aan plantensoorten en dieren te vinden en te herkennen hebben wij ons VIZL-ledenbestand geraadpleegd naar een natuurexpert. De heer Wil Lemmens is deze natuurgids en hij zal ons begeleiden door dit bijzondere natuurgebied. 

Workshop Vlaaibakken

Na een hartelijk welkom met koffie en gebak krijgt u instructies over vlaaien met en zonder zelfrijzend deeg en wat er bij komt kijken om een goede vlaai te bakken. Na de instructies gaat iedereen, dus ook de (klein)kinderen, aan de slag om zelf TWEE VLAAIEN te gaan bakken.

U gaat kneden, mengen en met de deegrol aan de gang voor de beste bodem. U kiest hierbij uw vlaaivullingen naar eigen keus om vervolgens uw vlaaien naar keus af te dekken met een open of dichte deksel.

De vlaaien afbakken kost tijd en wachten duurt lang. Deze wachttijd hebben wij voor u ingevuld. Direct aan deze locatie bevindt zich een uniek stukje Zuid-Limburgs natuurgebied.

Na afloop van de wandeling komen wij terug waar wij onze vlaaien hebben achtergelaten maar deze keer zijn ze afgebakken. Iedereen kan haar of zijn vlaaien mee naar huis nemen. Het is raadzaam om hiervoor trommels of dozen mee te nemen om de vlaaien heel thuis te kunnen krijgen

Deze activiteit staat in het teken van “Limburgs” genieten waar wij ook graag de kinderen van onze leden welkom heten. Limburg met een grote keuze uit heerlijke vlaaien en haar bijzondere natuur.