666 Herfstwandeling VIZL

Datum:   

Zaterdag 16 oktober 2021  14.00 uur

Lokatie:   Maar, Jabeek

Langs de Quabeeksgrub.

De Quabeeksgrub is een bij piek afvoeren watervoerende verbinding van Bingelrade, door Jabeek naar de monding in de Rode Beek.

We zijn vertrokken van het plein Maar, dat samen met de Grub is opgeknapt en het historisch karakter van Jabeek versterkt. Lopend door de velden van Jabeek naar Bingelrade hebben we de Grub in al haar glorie kunnen zien, meanderend door het landschap.

Met een omtrekkende beweging rond Bingelrade hebben we de kern van alle zijden gezien. Halverwege de wandeling was gezorgd voor een appel en een flesje water, zodat we na de nodige rust weer verder konden.

Vrijwel direct kwamen we aan het stuk van de wandeling dat misschien wel het mooiste stuk is, de holleweg naar Etzenrade.

In Etzenrade langs de eeuwenoude bebouwing en een stukje drukke weg, zagen we de watermolen nabij de Rode Beek.

Door het droge weer in de week voor de wandeling, waren alle wegen en paden goed begaanbaar. Het laatste deel van de wandeling gaat langs de Rode Beek en de Quabeeksgrub, terug naar Jabeek.

De wandeling hebben we afgesloten bij Brasserie “De Maar” waar we met z’n allen onder het genot van een plaatselijk gebrouwen bier onze contacten opnieuw hebben opgepakt.