667 Jaardiner Nieuw Ehrenstein

667-e Ledenbijeenkomst
Jaardiner in Nieuw Ehrenstein
vrijdag 11 februari 2022

Sinds 1753 staat de hoeve Nieuw Ehrenstein als een parel in Kerkrade in de Anstelvallei. Met zijn
hellingbossen, monumentale hoeves, kristalheldere beek en weidse uitzichten over stuwmeer de Cranenweyer is de Anstelvallei beslist een bezoek waard. Hoeve Nieuw Ehrenstein is in 1753 gebouwd door de toenmalige eigenaar (Peter Caspar Poyck) van kasteel Ehrenstein op de plek waarop al een boerderij stond, genaamd Onderste Dentgenbach. Vanaf deze tijd werd de nieuwe hoeve met Neuhof of Nieuw-Ehrenstein aangeduid.
Hoeve Nieuw Ehrenstein diende als uitvalsbasis voor het Nederlandse televisieprogramma “De Verraders” dat in 2021 werd uitgezonden op RTL4.

Eindelijk was het zover en het kon het door Corona uitgestelde jaardiner 2021 in 2022 doorgang vinden. Gekozen was voor de locatie Nieuw Ehrenstein, waar de restauratie van de historische hoeve en bijgebouwen bijna voltooid is. Weer een nieuwe parel in ons mooie Limburg.

Iedereen was blij en opgelucht dat het na lange tijd weer mogelijk was om samen te komen en te genieten van een gezellige avond. Het bestuur denkt dan ook terug te mogen kijken op een geslaagde avond.

Foto: impressie van de feestelijk gedekte tafels vóór aanvang van het jaardiner.

Bronvermelding: foto www.nieuw-ehrenstein.nl